Sevgili Komşuluk Birliği Üyelerimiz,

 

19. Genel Kurulumuz, Pamir’in elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılışının hüznü gölgesinde yapıldı.

Ailesinin ve büyük Zekeriyaköy ailesinin başı sağ olsun ve bu kaza son olsun…

 

– Pamir’i arama çalışmalarına katılan bütün İstanbullulara, bütün sivil toplum kuruluşları, başta Jandarma ve Polis olmak üzere bütün emniyet birimleri ve Sarıyer Belediyesi’ne özverili çalışmaları nedeniyle şükran duyduk…

 

Ama en çok da küçük, büyük “Pamir” için olağanüstü bsadasdasdasdasdir birliktelik gösteren bütün komşularımızla gurur duyduk. Adını sayamadığımız “herkese” teşekkür ederiz.

 

Her Genel Kurul ertesi, bu güne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımız, sorunlarımız, çözümlerimiz ve birlikteliğimizin önemi hakkında bilgilendirme yapan “Başkanın Mektubu” Pamir’den SONRA, bu kez diğerlerinden biraz farklı olacak…

agac

test ağaç

 

– Hem Komşuluk Birliği üye sayımızı çoğaltmayı ve hem de benzer görüşteki diğer sivil toplum örgütleri ile sıkı bir işbirliği yapmayı ve yöremize daha fazla sahip çıkmayı hedefliyoruz. Sorunlarımızı ortak aklın gücü ile paylaşarak ve sahiplenerek çözmek, ortak paydamızı arttırmak arzusundayız.

 agac

Yeni Yönetim Kurulumuz:

 

Başkan Nilgün Yamaner; Başkan Yardımcıları Gürcan Vural ve Levent Hatay; Genel Sekreter Nesteren Davutoğlu; Sayman Zeki Yağlı  ile Üyeler Hasan Güzelöz ile Semra Tolunay’dan oluşuyor. Tabii ki, Danışma Kurulumuz ve Yönetim Kurulu Yedek Üyelerimizle hep birlikte çalışacağız.

 

Her ay, dördüncü Salı akşamı saat 20.00-21.00 arası Yönetim Kurulumuz üyelerimize açık olacak… Yönetimde ilk iş olarak sizlerin aktif katılımına ihtiyaç duyduğumuz 7 komite oluşturduk. Hepinizden bu komitelere katılmanızı bekliyoruz.

 

 

1) SİVİL SAVUNMA KOMİTESİ (Dr. Gürcan Vural)

 

Bölgemizde karşılaşabileceğimiz deprem, yangın, su baskını, ilk yardım, arama kurtarma gibi olağanüstü durumlar karşısında bilinçli ve organize davranmak için  örgütleneceğiz. Eğitim almak ve eğitim vermek, toplanma yerleri belirlemek, ilk yardım kursları, acil kan ihtiyacı halinde kan gruplarımızın bilindiği bir veri tabanı oluşturmak için, öncelikle gönüllülere, doktor ve sağlık görevlisi komşularımızın bilgilerine ve elektrik/gaz kaçağı, enkaz vb konularda teknik bilgi birikimi olan komşularımıza ihtiyacımız var.